Gemeenteraadslid René Lodewijks betrokken in plaatselijke politiek

© Webmaster

Gemeenteraadslid René Lodewijks betrokken in plaatselijke politiek

SPRUNDEL – Zijn wieg stond in Sint Willebrord, de plek waar René Lodewijks ook zijn jeugd doorbracht. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit Sprundel. Niet alleen zijn verzekerings- en bankbedrijf heeft hierin een prominente rol gespeeld, ook zijn betrokkenheid in de plaatselijke politiek. Al twintig jaar is hij lid van de VVD en sinds 2012 zetelt hij in de gemeenteraad waarbij hij hoog inzet op het gezin, de hoeksteen van onze samenleving.

“Kinderen zijn onze toekomst en moeten in alle rust en regelmaat kunnen opgroeien in onze samenleving”. valt Lodewijks met de deur in huis.

Onderwijs
Dat de liberaal zo betrokken is bij de jeugd is niet verwonderlijk. Ruim tien jaar heeft de verzekeringsagent voor de klas gestaan. ” Na mijn lerarenopleiding ben ik het onderwijs ingerold. De banen lagen destijds niet voor het oprapen dus besloot ik me naast mijn baan in het basisonderwijs te verdiepen in het verzekeringswezen. Dat beviel me zo goed dat ik samen met collega Van Ginneken de overstap maakte naar het bank- en verzekeringswezen. We noemden ons bedrijf in het begin; ‘Meesters in verzekeringen’, gevestigd in het oude postkantoor van Sprundel”, vat Lodewijks in vogelvlucht zijn switch samen. Nog steeds regelt de ondernemer vanuit dit pand bankzaken en verzekeringswerk. Het probleemoplossend vermogen waarmee Lodewijks in het onderwijs te kampen had, bleek een goede leerschool voor zijn werk in de financiële wereld maar vooral in de politiek. “Feeling met mensen, daar draait het om in de lokale politiek. Zeker met de nieuwe ontwikkelingen waarbij een beroep wordt gedaan op burger- en overheidsparticipatie.”

Welzijn
De vraag hoe deze feeling vertaald kan worden naar de Volkspartij voor Vrijheid in Democratie beantwoordt Lodewijks als volgt: “Wij staan voor economische groei. Het geld dat verdiend wordt moeten we onder andere reserveren voor welzijn. Deze gelden moeten we goed besteden en gelijkwaardig verdelen, waarbij maatwerk een voordeel oplevert voor al onze burgers”, hiermee doelend op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Een wet die sinds 2007 bestaat en wordt uitgevoerd door de gemeenten in Nederland met als doel burgers zo goed mogelijk in staat te stellen deel te nemen aan de samenleving. Het mag geen toeval heten dat Lodewijks al twaalf jaar lid is van de Commissie Maatschappelijke aangelegenheden van de gemeente Rucphen. “Het creëren van een goede leefgemeenschap staat hoog op mijn lijstje”, aldus de liberaal.

Werkgelegenheid
Een goede leefgemeenschap voor de Rucphense burgers zit ‘m volgens Lodewijks ook in de aanleg van De Binnentuin. “Het brengt werkgelegenheid en trekt bezoekers aan die naar onze dorpen uitwaaieren. De vernieuwde infrastructuur maakt het verwezenlijken van echte karakteristieke centra weer mogelijk. Samengevat, een positieve ontwikkeling waar we uiteindelijk allen baat bij hebben.” Als inwoner van De Wielergemeente van Nederland zet hij op zondagochtend graag zijn voeten op de pendalen. “Ik ben bestuurslid bij RTC de Smid en elke zondag toeren we behoorlijke afstanden in de regio. Behalve wielerfanaat ben ik een natuurliefhebber. Deze twee hobby’s zijn prima te combineren”, concludeert René Lodewijks.